Chorvatsko nabízí na prodej celý ostrov. Má to ale pár háčků

Jako o "opravdové perle" mluví chorvatská média o prodeji ostrůvku Veliki Školj, který se nachází v Malostonském zálivu nedaleko Dubrovníku a rozkládá se na 21 677 metrech čtverečních.

Agentura MURI, přes kterou se ostrov prodává, uvádí, že je místo ideální pro glamping, svatby, soukromé večírky či teambuildingy. Na ostrově se nachází borový les a kamenný dům postavený před rokem 1968. Ostrov má také vlastní zdroj pitné vody. Cena za tento ráj na zemi je 3,25 milionu eur (v přepočtu zhruba 80 milionů korun). 

Chorvatská média ovšem upozorňují na drobný zádrhel. Kdo by si chtěl na ostrově postavit velké sídlo, tak narazí. Výstavba na ostrově je totiž hodně limitovaná, upozorňuje web Dnevnik.hr

[chooze:article;value:535566]

Potíž je také se slibovaným soukromím. Dle chorvatských zákonů totiž nemůžete nikomu zakazovat koupání na plážích ostrova, přistávání na břehu nebo plavbu poblíž ostrova, píše web Morski.hr

Na pozemku lze ale vybudovat například různá drobná zázemí jako sklepy, sklady ovoce a zeleniny, skleníky, stáje a podobně. Dle realitní agentury je na ostrově také možné postavit další kamenný dům s osázenými olivovými háji nebo jinými plodinami a zaregistrovat rodinnou farmu.

Podívejte se na videa roku 2023. Jedno z nich je i z Chorvatska:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.