Moderní bydlení

Chorvatsko není jen moře. Štáb televize Nova si vyzkoušel adrenalinové sporty

Dovolená u Jadranu nabízí řadu aktivit, a to adrenalinové i klidnější. Mezi ty první patří třeba rafting. V centrální Dalmácii se dá splouvat třeba řeka Cetina. Na ní si můžete půjčit raft, který vás vyjde asi na 1 000 korun za osobu. Levnější variantou je například kajak, který vás vyjde asi na 700, poslední možností je výletní loď za 250 korun.

"Nabízíme každodenně šest výletů, například půjčení kajaku, jízdu pod vodopádem, rafting, výlet loďkami a půjčení lodí," říká majitel turistické agentury Dalmatia Rafting.

V Omiši si také můžete půjčit čtyřkolku a vyrazit na jízdu dlouhou 65 kilometrů. "Děláme čtyřhodinové výlety na čtyřkolkách. Dvakrát zastavujeme u vodopádů v kaňonu. Stojí to 120 eur za osobu, když pojedete dva na jedné čtyřkolce, tak za 160 eur," vypočítává průvodce agentury Dalmatia Rafting.

[chooze:article;value:563195]

​Příznivci adrenalinových sportů určitě ocení jízdu na laně v krásné scenérii tvořené horami i mořem. V Omiši nabízejí přes dva kilometry dlouhou trasu, složenou z osmi částí různé náročnosti. Milovníci hor zase ocení i možnost horské turistiky ve vápencovém pohoří Mosor, které se tyčí nad městem Omiš.

Pokud byste rádi vyrazili do okolí, je možné si půjčit kola nebo skútry. Za ten na den zaplatíte asi 950 korun. Kolo je možné si půjčit přes aplikaci, to klasické vyjde na jeden den na 500 korun, pokud budete chtít elektrické, tak na 600 korun. Ti, kteří ocení soukromí a svobodu pohybu, mohou si půjčit například loď s kapitánem. Na dvě hodiny vás to vyjde na 7,5 tisíce korun.

 Ceny vybraných aktivit v okolí Omiše se pohybují od 250 do 3 000 korun. Nejdražší je půjčení čtyřkolky, mezi levnější patří třeba projížďka výletní lodí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.