Chorvatský ostrov zavalily odpadky. Zápach je kvůli horku nesnesitelný

Z ostrova Kaprije se přestaly odvážet odpadky. Odvoz odpadu měla zařídit energetická společnost Zeleni grad, se kterou se domluvili samotní obyvatelé ostrova, kteří za službu i zaplatili. V úterý o tom informoval deník Dnevnik.

Odpadky měly z ostrova odplout v úterý ráno. To se ale nestalo. "Zabránil jsem naložení náklaďáku, protože ten trajekt nesplňuje bezpečnostní požadavky. Není tam žádná rampa pro výjezd z mola a já se musím chovat zodpovědně. Co když moje drahé vozidlo a řidič spadnou do moře?“ uvedl ředitel společnosti Novica Ljubičić pro deník Slobodna Dalmacia.

[chooze:article;value:561827]

​"Ostrov se plní odpadky, sezóna začala a červi se už začínají hromadit," popsala situaci na ostrově obyvatelka ostrova Barbara Klisovićová. Centrem města Kaprije se i kvůli horku line nesnesitelný smrad.

Na vině jsou podle ředitele Ljubičiće ti, kteří přístaviště trajektů řídí. Podle jeho slov je společnost připravená odpadky odvézt, jakmile to půjde bezpečně. Údajně je i ochotný zaplatit svým zaměstnancům přesčasy za odvoz odpadků z ostrova, aby se problém vyřešil.

Obyvatelé ostrova tomu ale nevěří. "Jsme si jisti, že naložení kamionu dnes ráno zabránilo město Šibenik, protože pokud by byly odpadky odvezeny z ostrova, byla by to pro město rána," reagovala Barbora. Společně s ostatními chce žalovat město, trajektovou společnost Jadrolinija i přístavní orgány.

V Paříži stávkovali popeláři. Romantické uličky zaplnily tuny odpadků. Podívejte se na březnovou reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.