Chorvatům dochází trpělivost. Někdo ničí ostrov, který turisti milují

Ostrov ve tvaru srdce v Zadarském souostroví je dlouhodobě mekkou bohatých a slavných. Lodí k němu ale vyplouvají i další turisté a je oblíbený mezi lidmi, kteří chtějí svou partnerku či partnera požádat o ruku. Nyní se ale tamní policie zabývá nově stavěným molem, upozornil web morski.hr.

Někdo upevnil kovovými dráty na pobřeží pytle s pískem a podle všeho se na místě chystal betonovat, uvedl web DNEVNIK.hr. Tím podle úřadů narušuje tamní přírodu. Ostrov totiž sice vlastní soukromníci, jakoukoli stavbu ale musí mít povolenou. Momentálně se tak pouze mohou starat o tamní olivové sady. Není na něm žádná stavba.

[chooze:article;value:547686]

Na ostrůvek lásky už se vydali i chorvatští policisté a státní zástupce. Po pachateli pátrají. "V tuto chvíli nemluvíme o přestupku, ale o trestněprávní zodpovědnosti," varoval kapitán Alen Rukavina.

"Teď uvidíme, jestli se podaří pachatele chytit nebo jestli kapitánská kancelář nařídí obci, aby vše vrátila do původního stavu," uvedl starosta obce Pašman, pod kterou ostrov spadá, Krešimir Čosič.

Chorvatsko má nejvyšší inflaci v eurozóně. Jak to ovlivní dovolenou? (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.