Chorvaty hned na začátku sezony rozzuřili Češi. Jednoho rovnou zadržela policie

Incident se odehrál ve středu odpoledne na poloostrově Istrie. "Postarší Čech si v turistickém zařízení natáčel děti bez oblečení. Všiml si toho pracovník ostrahy, který zavolal policii,“ uvedl portál Danas.hr. Zároveň uvedl, že policie muže zadržela a předvedla jej na služebnu.

Vyšetřovatelé si na základě soudního příkazu vyžádali od 82letého seniora jeho kameru, kde následně podle kriminalistů nalezli usvědčující záznamy. "Na základě těchto důkazů poslali policisté ve čtvrtek muže do vazby. Je obviněn z trestného činu zneužívání dětí k pornografii." píše web Dnevnik.hr.

[chooze:article;value:520848]

Ačkoliv se jedná o českého občana, ministerstvo zahraničí nebylo o případu z chorvatské strany informováno. "V dané záležitosti se na náš úřad nikdo neobrátil," uvedl pro TN.cz mluvčí ministerstva Daniel Drake.

Podobný incident se v Chorvatsku udál i v září minulého roku ve městě Crikvenica. Šestašedesátiletý Čech si točil cizí děti na svůj mobilní telefon. I tehdy jej policie poslala do vazby, jak jsme informovali v tomto článku.

Začátek sezóny v Chorvatsku v ohrožení. Moře je u pobřeží znečištěné (06/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.