"Chtěl bych tě vidět nahého," psal mladík (20) z Česka dětem. Zneužil pět chlapců

[chooze:gallery;value:32224]

"Společné konverzace přes sociální sítě a časté telefonáty s chlapci vyústily i v osobní setkání. Kontakty s nimi často navazoval skrze zálibu k vlakům a díky tomuto společnému koníčku si s nimi domluvil sraz na vlakovém nádraží, odkud spolu cestovali na různá místa republiky," informovala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Jenže kvůli prohlížení vlaků se s dětmi nescházel, dokonce je později začal vydírat. "Řada osobních setkání s pěti chlapci skončila pohlavním stykem. Chlapcům, se kterými byl dlouhodobě v kontaktu, zakazoval přátelství s děvčaty a požadoval i zablokování veškerých přátel na sociálních sítích. Po všech také požadoval zaslání jejich intimních fotografií a později vyhrožoval jejich zveřejněním," popsala mluvčí.

[chooze:article;value:509959]

Podle benešovských kriminalistů se tak 20letý mladík pokusil navázat kontakt s 11 chlapci. "Případy jsou napříč republikou, poškození jsou z Prahy, Středočeského, Plzeňského, Královéhradeckého, Jihočeského, Ústeckého a Jihomoravského kraje," doplnila policie.

Té se po usilovné práci podařilo vypátrat všechny poškozené děti, které následně policisté vyslechli a získali jejich zprávy s obviněným. V některých si s chlapci dopisuje o sexu. "Také bych tě chtěl vidět nahého. Miluju tě. Chtěl bych ti ho vy****," píše mladík jednomu z chlapců. Z další komunikace je také patrné, že když ho oběti neposlouchaly, vyhrožoval jim násilím i smrtí blízkých. 

[chooze:article;value:510151]

"Kriminalisté následně zahájili trestní stíhání 20letého muže, kterého obvinili z několika závažných trestných činů, konkrétně z pohlavního zneužití, zneužití dítěte k výrobě pornografie, vydírání, navazování nedovolených kontaktů s dítětem, ohrožování výchovy dítěte, nebezpečného vyhrožování a únosu dítěte a osoby stižené duševní poruchou," sdělila Schneeweissová.

S ohledem na závažnost celé věci skončil obviněný ve vyšetřovací vazbě. Již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen. "Za vyjmenované skutky mu hrozí až 8letý trest odnětí svobody," uzavřela policie.

Otřesný případ z Brněnska. Muž měl roky zneužívat dceru, fotky dával na internet (7/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.