Chtěli ji pohřbít, v rakvi ale stále dýchala. Nyní ženu opět prohlásili za mrtvou

Smutnou zprávu potvrdila v sobotu rodina 76leté Belly Montoyové. Skonat měla podle syna Gilberta v pátek ve večerních hodinách. Ekvádorské ministerstvo zdravotnictví v prohlášení informovalo, že žena zemřela v důsledku cévní mozkové příhody. Odborníci navíc zdůraznili, že po celou dobu jejího pobytu v nemocnici byla pod stálým dohledem, píše portál The Guardian.

Příbuzní však stále od úřadů nezískali žádné vysvětlení v souvislosti s tím, že Bellu prohlásil lékař za mrtvou už minulý týden. Rodina dokonce dostala úmrtní list.

[chooze:article;value:461491]

Během smutečního obřadu ve městě Babahoyo ale všichni zaslechli zvuky připomínající bouchání, které vycházely z rakve. "Bylo nás tam asi 20. Po pěti hodinách smutečního obřadu začala rakev vydávat zvuky. Máma byla zabalená v prostěradle a bouchala do rakve. Když jsme ji otevřeli, viděli jsme, že těžce dýchá," popsal nepříjemný zážitek Gilbert.

Na videu zveřejněném na sociálních sítích bylo vidět, jak Montoyová leží v otevřené rakvi a těžce dýchá, zatímco se kolem ní tísní několik lidí. Poté je vidět, jak přijíždějí záchranáři, kteří ji po ošetření položí na nosítka a naloží do sanitky. Seniorku pak následně převezli zpět do nemocnice, kde po sedmi dnech na jednotce intenzivní péče zemřela.

Sestra zesnulé už ale podala oficiální stížnost a požádala o zveřejnění identity lékaře, který před týdnem konstatoval smrt Montoyové, informoval portál Sky News. Ministerstvo zdravotnictví už zřídilo komisi, která má vše vyšetřit.

Bella pořádně vyděsila na pohřbu své příbuzné. Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.