Chvíle hrůzy ve vlaku. Souprava vjela na namazané koleje, na kopci začala couvat

Na fotografiích z policejní dokumentace jsou vidět koleje, na kterých jsou nepravidelné stopy po oleji. Namazané byly obě kolejnice. Podle majitele osobního vlaku byl olejem potřený úsek o délce zhruba sto metrů.

"Asi 80 až 100 metrů v 30promilovém stoupání u stanice Hrob. Tomu vlaku, když tam projede, se kolečka namatlají olejem a potom to hrabe a klouže. Když se potom ten vlak dohrabal a zastavil v zastávce, začal klouzat po tom oleji zpátky do údolí," popsal událost ředitel Railway Capital Jan Šatava.

Společnost Railway Capital převzala víkendovou linku na trati se změnou jízdních řádů, tedy v neděli ráno. Předtím tam jezdily České dráhy.

[chooze:article;value:475726]

​Incident se stal odpoledne, podle policie by mohlo jít o obecné ohrožení. Jednou z vyšetřovacích variant je i technická závada vlaku nebo drezíny, které mohly jet na trati před osobním vlakem.

Cestujícím se nic nestalo, vlak se podařilo zastavit. Olej na kolejích policie ani drážní inspekce běžně nevyšetřuje, podobné incidenty se stávají velmi zřídka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.