Chyba lékařů stála desetidenní miminko život. Rodiče jsou zdrcení

Nejšťastnější chvíle v životě se pro irský pár Christinu a Kevina Neilandovy změnily během pár dní v noční můru. Jejich desetidenní dcerka Faye zemřela. Údajně kvůli pochybení personálu nemocnice. Ten prý nedokázal rozpoznat, že nebylo s porodem něco v pořádku.

"Začal jsem plakat ve strachu, že má Faye velké potíže. Snažil jsem se ale zadržet slzy, protože jsem viděl, že moje nebohá žena je tak šťastná při pomyšlení, že uvidí naši malou holčičku," prohlásil podle deníku Mirror zdrcený otec.

Zachránit krátký život novorozence přitom podle Kevina nebylo tak složité. "Kdyby byl akutní císařský řez proveden dříve, víme, že by se Faye narodila v pořádku," přidal. Celé Christinino těhotenství prý probíhalo v pořádku do doby, než byla hospitalizována 29. září 2019 v Cork University Maternity Hospital, uvedl web The Irish Times.

[chooze:article;value:497434]

Na nařčení rodičů reagoval Christinin porodní konzultant Richard Greene. "Neexistuje způsob, jak zjistit, zda by porod dopadl jinak, kdyby se dítě narodilo mnohem dříve," řekl. Nebyla to však jediná stížnost zdrcené dvojice. Ocitla se prý pod tlakem na to, aby souhlasila s ukončením boje o život dcerky.

Christina a Kevin se rozhodli vzít celý případ k soudu. Zabývá se jím tak nyní dublinský okresní soud. "V srdci si poneseme věčný smutek," dodal Kevin. Páru se od smrti Faye narodily další dvě dcery.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.