Moderní bydlení

Chystáte se na plavbu výletní lodí? Tohle nedělejte, budete toho litovat

Expert na plavby Will Sarson, produktový ředitel společnosti Riviera Travel, sbírá zkušenosti na výletních lodích už téměř deset let. A má tak přehled o tom, jakých chyb se turisté dopouští.

"Jednou z největších chyb, které běžně vídám, je to, že lidé si na plavbu balí příliš mnoho věcí, hlavně oblečení. Ale je to pochopitelné, protože některé plavby trvají i celé týdny," řekl pro britský Daily Express.

Tohoto prohřešku se prý dopouštějí zejména ti, kteří vyrazí na svoji první plavbu. Balení ale dělá problémy i těm, kteří jsou na výletních lodích jako doma. Podle Sarsona však většina cestujících svého rozhodnutí dříve nebo později lituje.

[chooze:article;value:567806]

Každá ze zastávek totiž nabízí různá lákadla a jedinečné suvenýry. Pokud tedy mají cestující kufry přeplněné už na začátku plavby, nemohou si potom dovolit dovézt si domů věci na památku.

"Je samozřejmě důležité vzít si s sebou to nejnutnější, ale opravdu nedoporučuji balit si celý šatník. Sbalte si jen své oblíbené oblečení a potom už využívejte vybavení na lodi," zdůraznil Sarson.

Na mnoha lodích si totiž cestující mohou své oblečení vyprat. Na palubě mají také podle webu Cruise k dispozici i nejrůznější obchůdky, kde si oblečení nebo toaletní potřeby mohou v případe nouze dokoupit.

Majitelé hausbótů si stěžují na bezohledné chování majitelů lodí. Podívejte se na reportáž TV Nova: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.