Chytré mobily přidělávají záchranářům práci. Volají o pomoc, když majitelé lyžují

Jeden nešikovný pád a člověk může přijít i o život. Právě v těchto chvílích jsme rádi za kohokoliv, kdo přivolá okamžitou pomoc. V posledních letech už to umí i naše chytré telefony, náramky nebo hodinky. Záchranáři se ale čím dál častěji setkávají se situací, kdy se tak stane, i když to není potřeba.

Jen za první den Vánoc řešili horští záchranáři hned tři falešné poplachy, které spustilo právě zařízení s detekcí pádu. "Jedno bylo přímé volání na záchrannou linku, kde nám z toho poslali výzvu. Ten člověk vůbec nevěděl, že mu to odešlo. V podstatě upadl. Byl to běžný pád na lyžích. Oklepal se, vyrazil dál," řekl mluvčí Horské služby ČR Marek Fryš.

[chooze:article;value:477554]

Záchranáři ho pak na místě hledali marně. "Pokud hodinky nebo chytrý náramek zaznamená pád, tak se vlastně zeptají uživatele, jestli je v pořádku. Pokud je v pořádku, na hodinkách může odkliknout to, že je v pořádku. A nic se nestane," vysvětlil odborník na mobilní zařízení Matěj Velich.

Když ale člověk volání zrušit nestihne, zařízení předá zprávu horské službě, která ještě pro jistotu volá oznamovateli zpátky. Když hovor nepřijme, vyrážejí záchranáři do akce.

Někteří lidé si ale při lyžování na horách nepřejí být rušeni. Zvuk mají vypnutý a cizí čísla často nezvedají. Pokud mají navíc telefon v batohu nebo ve vnějších kapsách, přes hustou vrstvu oblečení nemusejí vibrace vůbec cítit. Záchranáři pak na sjezdovce zraněného hledají marně, ten si mezitím užívá bezstarostné lyžování. Tato funkce se přitom v praxi už osvědčila a dál se zdokonaluje. V Praze nedávno například pomohla zachránit život řidiči.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.