Číně dochází trpělivost s válkou na Ukrajině. Vyzývá USA k zásadnímu kroku

Čína se domnívá, že USA nedělají pro konec války na Ukrajině všechno, co by mohly. Mluvčí ministerstva zahraničí komunistického státu Wang Wen-pin to v pondělí řekl novinářům, upozornila agentura TASS.

"Kritiku čínsko-ruských vztahů od Spojených států jsme nikdy nepovažovali za příliš vhodnou. Washington na nás dokonce vyvíjí tlak. To nemůžeme akceptovat," prohlásil Wen-pin.

Čtveřice vysoce postavených amerických politiků minulý týden anonymně prozradila médiím, že existují důkazy o zapojení Číny do konfliktu Ruska s Ukrajinou. Jak připomněl portál NBC News, Peking údajně poskytuje Vladimiru Putinovi "nesmrtící vojenskou pomoc".

[chooze:article;value:490276]

​Wen-pin to odmítá, Američané se podle něj mají soustředit na mírová jednání. "Trváme na tom, že Spojené státy by měly zvážit své další kroky a skutečně začít usilovat o pokrok v mírových rozhovorech," uzavřel mluvčí čínské diplomacie.

Tvrzení amerických představitelů ale nahrává chystaná cesta ministra Wanga I do Moskvy. Podle agentury Reuters by se mohl setkat přímo s Putinem. Panují obavy, že ruský prezident s ním bude chtít dojednat i dodávky zbraní.

Putinovi rudne tvář a roste břicho. Škubání v ruce už nemá pod kontrolou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.