Čínský prezident promluvil o "naléhavém úkolu". Má převálcovat Západ

Čínský prezident Si Ťin-pching na pondělním jednání čínského politbyra zdůraznil naléhavou nutnost vytvoření zákonného rámce pro zahraniční styky, které mají pomoci s vybudováním silného čínského národa a s ekonomickou obnovou země. Uvedla to státní agentura Sin-chua.

Si také na jednání uvedl, že "základním smyslem vylepšování právního systému v rámci zahraničních styků je zajištění zájmů země a jejího lidu pomocí zákonných prostředků, usnadnění vývoje v mezinárodním právu a uspíšení vytvoření komunity podílející se na společné budoucnosti lidstva".

[chooze:article;value:531079]

​Jak upozornil malajsijský portál The Star, hlavním smyslem návrhů, které Si představil, je obrana před vlivem a tlakem Spojených států a Západu, například v podobě uvalených sankcí.

Peking v posledních letech posiluje legislativu, která jí umožňuje lépe reagovat na mezinárodní tlaky. V roce 2021 například přijala zákon, jenž reaguje na sankce zavedené Západem vůči čínským představitelům kvůli porušování lidských práv v zemi.

Letos také začal v Číně platit zákon, který se zaměřuje na posílení vnitřní bezpečnosti kvůli sankcím. Čína rovněž rozšiřuje kapacity na studijních oborech, které se zabývají mezinárodním právem.

USA a Čína směřují k obnově vztahů. Podívejte se na reportáž TV Nova z půlky listopadu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.