Cisterna po bouračce v Marylandu vybuchla a zapálila domy i auta

Děsivá nehoda se stala v poledne místního času (18 hodin našeho) ve městě Frederick vzdáleného zhruba 80 kilometrů od centra Washingtonu D. C., uvedla televize CBS.

Tahač s cisternou jel po dálnici US 15, která prochází městem, a z dosud neznámých důvodů sjel mimo silnici a narazil do stromu.

Cisterna explodovala, místo nehody vypadalo jako obrovská ohnivá koule. Mohutné plameny zachvátily šest domů a pět aut, informovala na webu marylandská policie.

[chooze:article;value:490587]

​​Řidič tahače na místě zemřel, dosud se ho nepodařilo identifikovat. Nikdo další jako zázrakem nezahynul ani nebyl zraněn. Jeden z domů plameny poškodily tak, že se stal neobyvatelným.

K ohni se sjelo na sto hasičů, požár uhasili za 40 minut od příjezdu prvních jednotek, uvedla televize Fox 7. Cisterna převážela pohonné hmoty, hasičům se podařilo zabránit, aby se dostaly do kanalizace a blízkého potoka. Dým z požáru vystoupal do výšky jednoho kilometru a zachytily ho meteorologické radary. Měření škodlivin ukázalo, že obyvatelům nehrozí žádné nebezpečí.

Příčinu nehody policisté zjišťují.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.