Čistky dům po domu. Uniklé e-maily ukázaly, co Putin plánoval na Ukrajině

Když loni v únoru začala ruská invaze na Ukrajinu, věřil ruský prezident Vladimir Putin v rychlé a snadné vítězství. To však nepřišlo a Rusko tak nemohlo splnit svůj plán na odstranění současné vlády Ukrajiny a nastolení své vlastní loutkové.

Jenže to nebyl jediný plán, který Putin s Ukrajinou měl. Podle zdrojů ruského investigativního webu Gulagu, který upozorňuje na podmínky v ruských věznicích i mučení, se Rusko připravovalo na nastolení velmi drsného režimu. Ten měl za cíl zkrotit jakýkoliv odpor.

[chooze:article;value:496710]

Zdroj Gulagu, kterým má být důstojník FSB přezdívaný "Vítr změny", tvrdí, že Ukrajinu by v případě porážky čekaly čistky, a to jak politické, tak sociální. Kromě Kyjeva by se tyto čistky zaměřily i na jiná ukrajinská města, zejména pak na Cherson, který byl jediným oblastním městem, jež se Rusku podařilo na čas dobýt.

První fáze zrůdného plánu zahrnovala potlačení protestů obyvatelstva. "Cílem bylo zmenšit masové demonstrace na lokální potyčky. Zároveň bylo v plánu způsobovat demonstrantům co nejtěžší zranění, aby tím zlomili individuální odpor," popsal plán "Vítr změn".

Tím však plán nekončí. "Jakmile by se podařilo protesty zredukovat, přišel by čas na kontroly v domech obyvatel. FSB by uprostřed noci unášela lidi a odvážela je na ruská území. Do koncentračních táborů a na horší místa," stojí v e-mailech ruské tajné služby, které provozovateli webu Gulagu předal jeho zdroj.

[chooze:article;value:496622]

Důstojník FSB navíc přišel ještě s jedním šokujícím tvrzením. Týká se pytlů na mrtvoly a pojízdných krematorií, které těsně před vypuknutím invaze plnily stránky světových médií. Ty totiž údajně vůbec neměly být připraveny pro vojáky. Rusko je mělo chystat pro ukrajinskou opozici.

Na Putina je v současnosti vydán zatykač Mezinárodním trestním soudem v Haagu. Důvodem je podezření ze spáchání válečných zločinů. Plány, o kterých mluvil zdroj Gulagu, mají totiž pocházet přímo z jeho pera, uvedl portál The Sun.

Podívejte se na reportáž z loňského dubna o válečných zločinech z okolí Kyjeva:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.