Cizinci pryč, křičela skupina mladých Němců. Situace v zemi se vyostřuje

Video, kde skupina mladých Němců zpívá písničku, kde se opakuje "Cizinci pryč, Německo Němcům, cizinci pryč", obletělo svět. Reagují tak pravděpodobně na stále větší přívaly cizinců, kteří navíc v posledních týdnech demonstrují v ulicích velkých německých měst.

Někde se situace vyhrotila až do takového extrému, že migranti volají i po chalífátu. "Podnikáme tvrdé kroky proti islamistické teroristické propagandě. Jestli tady někdo chce chalífát, tak je v Německu na špatném místě," uvedla ministryně vnitra Nancy Faeserová.

Situace v Německu je podle některých zdrojů v posledních měsících velmi vyostřená. Cizinců u našich sousedů podle statistik dál přibývá. Německo loni udělilo občanství zhruba 200 tisíc cizincům, což je nejvíce od roku 2000. Nejčastěji se jedná o Turky, Syřany nebo Iráčany.

[chooze:article;value:555878]

Podle některých médií loni žilo v Německu přes 20 milionů lidí s migračním původem, což je zhruba každý čtvrtý obyvatel země. Nejvíce cizinců je podle statistik z konce roku 2022 ve městě Offenbach – téměř 46 % ze všech obyvatel. V Mnichově tvoří cizinci 33,4 % obyvatel a v Berlíně přes 25 %.

Stovky migrantů denně ale přicházejí i do dalších evropských zemí. Podle některých expertů ale celá Evropa migrační krizi zatím zvládá.

"V roce 2022 přišlo do Evropy zhruba 326 tisíc nelegálních migrantů, ale zároveň přišlo více než 3 miliony legálních migrantů. Ilegální migrace tak tvoří pouze 10 % z celkové migrace," řekl Vít Hloušek, vedoucí mezinárodního politologického ústavu při Masarykově univerzitě.

Německá vláda v čele s kancléřem Olafem Scholzem všechny extremistické počiny odsuzuje. Opozice vládu kritizuje, že migrační krizi nezvládá.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.