CME Content Academy nabírá nové studenty. Budou se učit od profíků

Několik desítek lidí z Česka i Slovenska se přihlásilo do CME Content Academy. Uchazeči o studium musí prokázat kromě talentu také schopnost domluvit se plynně anglicky. V rámci studia se pak setkají s tvůrci nejen z televizí Nova a Markíza, ale z celé Evropy i Spojených států. Například s producentem slavného skandinávského seriálu Most Piodorem Gustaffsonem.

"CME Content Academy je unikátní v tom, že se může přihlásit úplně každý, komu bylo osmnáct let, bez ohledu na to, jaké studium doposud absolvoval. Takže je to skutečně škola pro každého. Druhým unikem té školy je, že je velice zaměřená na praktickou výuku," vysvětluje generální ředitelka televize Nova Klára Brachtlová. 

[chooze:article;value:360319]

"Unikátnost tohoto programu (ve středoevropském kontextu) tkví také v tom, že všechny velké západoevropské nebo americké televize své vzdělávací programy mají," dodává pak producentka Kamila Zlatušková.

Během dvou let studia na CME Content Academy se mladí lidé naučí psát scénáře, stříhat, produkovat nebo řídit natáčení.

[chooze:article;value:478498]

"Chceme mladým a talentovaným lidem dát šanci pracovat v televizi a učit se od lidí, kteří v televizi přímo pracují," říká ředitel produkce obsahu CME Thubi Neustadt.

"Televize je týmová práce a potřebujeme nové nápady. Řekl bych, že je to o připravenosti se učit nové věci a stát se součástí týmu," shrnuje pak potřebné vlastnosti pro úspěch generální ředitel TV Markíza Matthias Settele.

[chooze:article;value:477567]

První studenti vybraní na jaře už se na práci v televizi připravují. A rozhodně nelitují.

"Já bych tuhle příležitost doporučila úplně každému, koho láká dostat se do světa seriálů, filmů nebo psaní obecně," říká studentka CME Content Academy Kristýna Sverkunová.

"Já jsem měl filmařinu vždycky jako koníček. Takže je to pro mě skvělá příležitost, jak začít dělat v televizi, aniž bych měl za sebou nějakou odbornou školu, kde jsem se věnoval filmu nebo televizi," svěřil se její spolužák Matěj Škop.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.