Co dělá Petr Kramný za mřížemi: Tři jídla denně, vycházky i volno na kulturu

[chooze:gallery;value:37091]

​"Bohužel nedisponuji souhlasem vězněné osoby k podávání konkrétních informací," reagovala mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová na dotazy TN.cz. Redakci mimo jiné zajímalo, jak se Petr Kramný projevuje kázeňsky během výkonu 28letého trestu, který si odpykává za dvojnásobnou vraždu jeho dcery Klárky a manželky Moniky z Egypta a jak tam tráví svůj čas.

Vězeňská služba přesto televizi Nova poskytla informace, jak takový běžný den vězně vypadá. Z toho lze usuzovat, jak se asi tak Kramný může na Mírově mít.

[chooze:article;value:570163]

​Režim vězňů se liší podle toho, jestli jsou nebo nejsou pracovně zařazeni. Budíček je ale pokaždé v 5:30. Svůj čas má vyhrazený úklid cel i fyzická početní prověrka s vycházkami. Ty mají nepracující vězni od osmi do devíti ráno, těm pracujícím začíná pracovní doba v sedm ráno a na vycházky se dostanou v čase od 17:15 do 18:15. Večerka je před pracovním dnem ve 21:30 a v ostatních případech ve 22:30.

​​Osmadvacetiletý trest Kramného patři stejně jako třeba doživotí k těm výjimečným. "Tito odsouzení jsou v počáteční fázi umísťováni zpravidla v oddělení se zesíleným stavebně technickým zabezpečením. Oddíly nedisponují velkou ubytovací kapacitou a odsouzení se do nich umísťují zejména z důvodu, že je potřeba s nimi individuálně zacházet, poznat jejich osobnost, jejich motivaci k nápravě a posoudit bezpečnostní rizika," vysvětluje pro TN.cz Prunerová.

[chooze:article;value:569560]

​Dnes již ani pro pachatele těch nejzávažnějších zločinů neplatí, že by celý výkon trestu trávili na takzvané samotce. "Zacházení s těmito odsouzenými jednoznačně směřuje k tomu, aby nemuseli být po celou dobu výkonu trestu separování, ale aby mohli být také zařazeni do standardního výkonu trestu mezi ostatní odsouzené. O to usilujeme několik posledních let," dodává mluvčí vězeňské služby.

​​Ani Petr Kramný na cele není sám, a jak zaznělo v dokumentární sérii Kauza Kramný na streamovací platformě Voyo, sdílí zamřížovanou místnost s členem Berdychova gangu. Z této skupiny je ve výkonu trestu už jediný muž – Jaromír Prokop. Ten byl na útěku před zákonem 16 let a v roce 2006 ho v nepřítomnosti odsoudili ke 13,5 roku. Policie jej později vypátrala až v USA.

Kramný má ve vězení ochranu. Spoluvězeň promluvil o nebezpečném gangu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.