Co dělají vítězové MasterChef Česko. Stáž v zahraničí i překvapivá změna profese

V roce 2019 vybrala porota ve složení Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt prvního vítěze soutěže MasterChef Česko. Stala se jím tenkrát osmnáctiletá studentka Kristina Nemčková. Netajila se tím, že jídlo a vaření ji pohltilo už v dětství. Titulem MasterChef Česko její gastronomická cesta neskončila, naopak. Má za sebou studium prestižní gastronomické školy v Londýně a několik stáží ve vyhlášených restauracích, které se pyšní rovnou několika michelinskými hvězdami. Momentálně sbírá zkušenosti v restauraci v dánské Kodani.

[chooze:article;value:518133]

​Pomyslnou štafetu si od mladé Kristiny převzal v roce 2020 bývalý hokejista Roman Staša. Nejen porotce, ale i diváky zaujal neotřelými nápady a především vždy pozitivní náladou. Po vítězství si založil firmu Bez adresy a jezdí vařit přímo k lidem domů. Své kuchařské umění předvádí divákům každý pátek ve Snídani. A zcela překvapivě se z něj loni stal i moderátor. Vídat ho pravidelně můžete ve Víkendové Snídani.

Jako třetí v pořadí si titul MasterChef Česko odnesla sympatická Slovenka Veronika Beskydiarová. Spolu s Besky, jak si nechává říkat, si můžete uvařit vždy o víkendu během Víkendové Snídaně. Na kontě má stejně jako oba předchozí vítězové vlastní kuchařskou knihu. Momentálně je Besky pod dohledem bulvárních novinářů díky svému vztahu s hercem Adamem Vaculou, kterého diváci znají ze seriálu Zlatá Labuť. Tihle dva tvoří pár od zimy a dohromady se dali díky sociálním sítím.

[chooze:article;value:511208]

​Jako poslední se titulem MasterChefa může pyšnit potetovaný fousatý kuchař Martin Pecina. U diváků bodoval svým suchým humorem. Porotu zaujal zase neotřelými kombinacemi surovin na talíři. Martin po skončení soutěže zůstal věrný původní profesi a dále se věnuje knižní typografii. Ale nezanevřel ani na vaření. I jemu na podzim vyjde vlastní kuchařka.

​Každopádně ani porotci nezapomínají sledovat cesty všech, kterým pomohli ke splnění jejich snu. Ačkoliv jsou pyšní na všechny, kteří si vítězství ze soutěže odnesli, na jedno jméno doslova pějí ódy. "Pokud mám někoho vyzdvihnout, tak je to Kristina, vítězka první řady. Já si myslím, že o ní ještě hodně uslyšíme, ona bude jednou udávat směr české gastronomie, o tom jsme přesvědčen," prozradil nám během natáčení nové řady soutěže porotce Radek Kašpárek.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Radek Kašpárek (@kasparekradek)

Oblíbená porota soutěže pro amatérské kuchaře má rok od roku na soutěžící větší požadavky a jen tak něco amatérským kuchařům neodpustí. "Každý rok jsou ti kuchaři lepší a lepší a ty naše nároky jdou výš a výš, takže budeme přísnější," nechal se na natáčení slyšet Jan Punčochář. Kdo tedy bude tím pátým, kdo si domů odnese titul MasterChef Česko, můžete na obrazovkách TV Nova sledovat už od 30. srpna.

Kuchařka Besky ulovila krasavce Petra ze Zlaté labutě. Našel ji na internetu (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.