Co dělat, když vás okradou na dovolené. Tahle rada vám zachrání peníze

Bohužel i z dovolené si lidé mohou odnést nepříjemnou zkušenost, jako je třeba okradení. "V první řadě, pokud něco takového zjistíte, je důležité se po pokoji rozhlédnout a udělat si seznam věcí, které jste ztratili," řekla obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

Dalším krokem je podle ní událost oznámit recepci hotelu. "Jestli jsme jazykově vybaveni, tak to můžeme na recepci rovnou vysvětlit. Pokud ne, je vhodné k tomu přizvat delegáta, který vám může pomoci situaci řešit. Většina hotelů má kamery, takže mohou zjistit, jestli do pokoje vstoupil někdo cizí, či nikoliv," radí Pátek.

[chooze:article;value:490389]

Pokud ale cenné věci nebyly v hotelovém trezoru, bude to náročnější. "Pokud se ztratily cennosti jako pas, šperky či peníze, tak může být potom velmi těžké tuto krádež vyřídit ke spokojenosti klienta," doplnila obchodní ředitelka s tím, že zachránit peníze vám pomůže mít je zamčené v trezoru, a to nejen před zlodějem, ale také při následném vyjednávání s pojišťovnou.

Pokud se totiž zloděj do vašeho pokoje dostal násilím, můžete se obrátit na pojišťovnu, která bude přihlížet právě k tomu, jak se zloděj k věcem dostal. "Pokud byly třeba vylomené dveře nebo rozbité okno a klienti jsou pojištěni na krádež, lze tento případ řešit s pojišťovnou. Ale je opravdu potřeba cenné věci zamykat do hotelového trezoru, jinak to může být těžké. Trezory jsou téměř všude," uzavřela. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.