Co si přály k Vánocům děti v roce 1937? Žena našla dopis dědečka starý 85 let

Na sociálních sítích se šíří ofocený ručně psaný dopis malého chlapce pro Santa Klause, který je důkazem, že i v polovině minulého století děti věřily v kouzlo Vánoc a pod stromečkem si přály najít zejména hračky.

Dopis adresovaný Otci Vánoc objevila vnučka chlapce, který ho v roce 1937 psal. Žena bohužel netuší, zda se jejímu dědečkovi přání splnilo. O obsah dopisu se ale podělila s ostatními.

Ačkoliv text zveřejnila už zhruba před rokem, dopis znovu dojímá lidi z různých koutů světa. Upoutal i novináře z portálu Mirror. Na příběh upozornily také topky.sk.

[chooze:article;value:480976]

List se objevil, když žena se svou maminkou třídila babiččiny staré věci. "Milý Santo. Za deset dní jsou tu Vánoce. Všechny malé holčičky a kluci ve škole i ti, kteří jsou nemocní, budou šťastnější, když se ozveš. Chtěl bych sadu Meccano, doufám v to nejlepší a přeji ti veselé Vánoce," psal v dopisu chlapec.​

Zatímco někteří uživatelé Redditu se v komentářích zaměřili na volbu dárku, jiní se pozastavovali nad krásným rukopisem dítěte. "Dobrá volba! Původní Lego Technik předcházel soupravě Erector," konstatoval jeden z uživatelů Redditu. "Nejlepší rukopis. Je to rozkošné," přidali se další. Objevily se i nápady, aby si rodina nechala dopis zarámovat a udělala z něj jakousi novou vánoční tradici.

Stavebnici Meccano vytvořil Frank Hornby v roce 1898 a od té doby byla součástí nespočtu seznamů vánočních přání.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.