Čok vytáhl do boje kvůli pohřbu maminky. Bylo to jinak, brání se ústav

Vilém Čok, zpěvák a showman, vytáhl ve čtvrtek do boje kvůli pohřbu maminky. Pohřební ústav, u kterého si služby objednal, totiž nesplnil jeho očekávání. Místo objednaných květin čekala na Čoka v sále jen rakev. Jeho maminka přitom květiny milovala a fakt, že se s ní zpěvák musel rozloučit bez jediné květiny od něj, ho hluboce ranil. O jeho zpovědi jsme informovali ZDE.

Redakce TN.cz se obrátila i na pohřební ústav Pegas a požádala o vyjádření. Ústav své pochybení přiznal. K vystavení rakve v prostorách krematoria si Čok skutečně objednal květiny a podle ústavu tak učinil ve dvou objednávkách. Ta druhá už ale vinou pracovnice pohřebního ústavu zrealizována nebyla. "Z šesti kytic jsme nedodali tři," řekl TN.cz jednatel společnosti Jiří Haman. 

Čok si prý navíc objednal jen vystavení rakve v prostorách strašnického krematoria pro nejužší rodinné příslušníky. "Dovolím si zdůraznit, že objednanou službou nebyl klasický smuteční obřad se smutečními hosty, ale jednalo se o samostatný výstav zesnulé v prostorách krematoria, která jsou k tomuto aktu určena," sdělil Haman. Firma mu tak údajně vyšla vstříc s tím, že rakev vystavila přímo v obřadní místnosti namísto výstavního boxu.

[chooze:article;value:516334]

​Rozepře o odškodném

I tak ale nepovedený pohřeb maminky Viléma Čoka nenechal klidným. Ačkoliv se mu zaměstnankyně, která zapomněla květiny objednat, omluvila, Čokovi to nestačilo. Nestačil mu ani údajný omluvný dopis od jednatele a ani to, když mu firma vrátila částku za nedodané kytice a celý pohřeb.

"Pan Čok však trval na dalším odškodnění," sdělil Haman redakci TN.cz. Jak jsme již informovali včera, dalším odškodněním mělo být 100 tisíc za mlčenlivost a za kompenzaci. "Takováto kompenzace však není dle našich obchodních podmínek možná a osobně se domnívám, že není ani jakkoliv odůvodnitelná," reagoval Haman.

"Znovu jsem vyjádřil svou lítost nad celou záležitostí, ale další finanční odškodnění jsem klientovi nabídnout již nemohl. Přesto jsem jej informoval o tom, že bude-li to jeho přáním, zajistí mu naše společnost položení smuteční kytice ke hrobovému místu nebo jinému pietnímu místu dle jeho přání, a to opět zdarma," dodal Haman.

[chooze:article;value:496639]

​Čtyřtýdenní dovolená

Zpěváka pak dopálilo i to, když mu firma přestala zvedat telefony a odepisovat na zprávy i e-maily. Haman podle svých slov ale prý odjel na čtyřtýdenní dovolenou, a Čok ho tak skutečně nemohl zastihnout. "Jsem v invalidním důchodu a část léta vždy věnuji svému zdraví a rodině," vysvětlil Haman.

"Nikoho jiného z naší společnosti pan Čok již nekontaktoval, ačkoliv tak mohl kdykoliv učinit. Závěrem tedy uvádím, že naše nabídka na položení smuteční kytice je stále platná," dodává Haman.

Firma prý k celému incidentu plánuje vydat i oficiální prohlášení. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.