Covid se šíří dál. Nakažených pacientů přibývá hlavně mezi seniory

Covid se objevil na oddělení, kde se léčí především starší lidé s nejrůznějšími chronickými onemocněními. Ohnisko se už třetí den rozrůstá. Počty nejspíš nejsou konečné. "V jedné části geriatrického oddělení máme 12 covid pozitivních pacientů," řekla televizi Nova mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Nemocnice musela přijmout přísná opatření včetně zákazu návštěv na oddělení. Personál i pacienti se denně testují. Platí tu mimořádná hygienická opatření. Celorepublikově se od září podle statistik covidem nakazilo 32 tisíc lidí. Reálný počet ale může být mnohonásobně vyšší – lidé totiž nechodí na testy a mohou si tak nemoc splést s chřipkou nebo ostatními respiračními nemocemi. I u těch stoupá počet nakažených.

[chooze:article;value:529204]

​Třeba Žďársko je na prahu epidemie. Čekárny u lékařů jsou plné. Nejvíce nemocných je mezi dětmi předškolního a školního věku. "Od soboty mám horečku," řekla televizi Nova jedna z nemocných v čekárně. "Celou dobu leží, ale prášky nepomáhají, tak jsme se vydaly k paní doktorce," řekla babička nemocné dívky televizi Nova.

Podle predikcí navíc počet nemocných zřejmě bude stoupat i v dalších týdnech. V rámci covidu by pomohlo častější testování a očkování především mezi seniory.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.