ČSOB měla výpadek. Problém se týkal terminálů i internetového bankovnictví

Kolem poledne zasáhly platební terminály ČSOB problémy. Redakce TN.cz proto mluvčího banky na výpadek upozornila s žádostí o další informace. "ČSOB se omlouvá svým klientům za částečný výpadek některých platebních terminálů. Na odstranění technických potíží intenzivně pracujeme. O dalším průběhu budeme informovat," sdělil mluvčí Petr Milata redakci asi po hodině.

Stejnou informaci banka uvedla také na svých sociálních sítích. Podle reakcí klientů banky byl výpadek výrazně rozsáhlejší. Na svých webových stránkách navíc ČSOB informovala, že detekovala problémy s přihlašováním do internetového bankovnictví a služby ČSOB Smart. 

[chooze:article;value:535297]

"Částečný výpadek některých terminálů? Vždyť vám nefunguje vůbec nic. Web, mobilní bankovnictví, internetové bankovnictví. Kartou jsem taky nezaplatil," zlobil se pod příspěvkem ČSOB na sociální síti X uživatel Martin Slavíček. "Dobrý den, za způsobené komplikace se vám omlouváme. Na opravě intenzivně pracujeme. Zkuste se prosím do elektronického bankovnictví přihlásit později," reagovala banka.

"Nejde mi bohužel přihlášení ani do bankovnictví. Souvisí to s výpadkem do terminálu?" zeptal se další uživatel. "Dobrý den, aktuálně evidujeme výpadek některých našich služeb. Již na nápravě intenzivně pracujeme. Za způsobené komplikace se vám omlouváme," odpověděla banka.

Problémy se podařilo vyřešit kolem čtvrté hodiny odpoledne. "Jednalo se o částečný výpadek některých platebních terminálů. Situace je v tuto chvíli již stabilizovaná a trvala několik desítek minut," informoval krátce po čtvrté hodině odpolední Milata. Následně z webových stránek zmizelo také upozornění na problémy internetových služeb.

ČSOB hlásila výpadek některých služeb i v loňském roce. Problémy se objevovaly při platbě kartou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.