Čtrnáct let za vraždu učitele z pražské Michle. Vrchní soud zvýšil pachateli trest

Učitel matematiky dal žákovi pětku při důležitém zkoušení, před tabulí jej údajně ponižoval před celou třídou a stálo ho to život. Frustrovaný mladík na matikáře zaútočil s šedesáticentimetrovou mačetou a zasadil mu patnáct fatálních ran. Podle obžaloby byl původní plán Jaroslava Řeháka údajně pedagoga upálit. Nakonec se ale rozhodl pro jiné řešení.

Jako devatenáctiletý loni 31. března Řehák vyčkával na učitele matematiky na toaletách, zaútočil v momentě, kdy pedagog, kterému bylo 74 let, dorazí do svého kabinetu. Z něj už živý neodešel, přivolaní záchranáři už pouze mohli konstatovat smrt.

[chooze:article;value:502821]

​Městský soud nepravomocně uložil v únoru žákovi odnětí svobody na dvanáct let, což je u vraždy na dolní hranici. Státní zástupkyně chtěla pro mladíka čtrnáct let a ve středu dosáhla svého. Rozsudek je nyní pravomocný. Obhajoba naopak žádala o překvalifikování na zabití s možností nižší sazby.

Již v roce 2020 Česká školní inspekce Střední odbornou školu Ohradní v Praze 4, kde se neštěstí odehrálo, upozornila na nesystematické a nedůsledné řízní výchovného poradce.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.