Čtyři hodiny každý den. Izrael souhlasil s pravidelnými pauzami v bojích

Čtyři hodiny každý den. Tolik budou mít civilisté v Gaze na to, aby se přesunuli na relativně bezpečnější jih Pásma, aniž by je ohrožovalo izraelské bombardování. Třídenní přestávku v bojích, o kterou izraelského premiéra žádal americký prezident Joe Biden, ale Netanjahu odmítl.

"Žádal jsem ho nakonec i o mnohem víc než jen o třídenní pauzu," řekl Biden. Netanjahu si ale stojí za svým. "Boje budou pokračovat, Hamás je teroristická organizace, ale bude to pouze na určitých místech a ve vybraný čas. Pár hodin tady, pár hodin jinde. Chceme vytvořit bezpečnou cestu pro civilisty ze zóny bojů," vysvětloval Netanjahu.

Válka ale podle izraelského ministra obrany neskončí, dokud armáda z Gazy neosvobodí všechny rukojmí. Těch teroristé unesli přes 200 a podle Hamásu jich 60 při bombardování zemřelo.

[chooze:article;value:528885]

​"Nepřestaneme bojovat, dokud nepřivedeme domů naše děti. Jako otec bych se chtěl zeptat světa: 'Jaký otec by přestal pátrat po svých dětech?' Všechny unesené děti beru jako své a nepřestanu bojovat, dokud je nenajdu," řekl izraelský ministr obrany Joav Galant.

Teroristé zatím propustili čtyři rukojmí a jednoho se izraelské armádě podařilo osvobodit. Další by mohli islamisté propustit o vyhlášených humanitárních pauzách. O propuštění zbytku rukojmích údajně jedná ředitel CIA, šéf Mosadu a katarský premiér.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.