Čtyřletého hocha pohoršil oběd ve školce. Tajně proklouzl zadním vchodem ven

Čtyřletý Antek neměl dobrý den. Nejprve se pohádal s kamarádem na hřišti a poté mu nechutnalo jídlo, které dostal ve školce k obědu. Nakonec se rozhodl, že ze školky odejde a zadním vchodem proklouzl ven, píše web Polsat News. Dodavatel, který do školky vezl mražené potraviny, totiž prý zapomněl při odjezdu zavřít bránu.

Chlapeček ze školky v Zelené Hoře v jihozápadním Polsku odešel v půl 12 dopoledne a zamířil domů. Poblíž jedné ze křižovatek si ho ale všimla policistka v civilu, která zalarmovala policejní hlídku.

"Chlapec řekl, že odešel ze školky, že tam nechtěl být. Byla tam také jedna paní, která ho znala, protože bydlí poblíž. Řekla, že ho dovede domů. Na místo pak přijela policejní hlídka, ta doprovodila ředitelku školky a chlapce zpět do školky, kde si ho převzali rodiče," uvedla policejní mluvčí Małgorzata Barskaová,

[chooze:article;value:554074]

Ačkoliv celý incident dopadl dobře a chlapečkovi se nic nestalo, případem se zabývá zelenohorská městská policie, která prošetřuje jeho okolnosti. Událost totiž vyšetřovatelé kvalifikovali jako ohrožení života a může být potrestána odnětím svobody až na osm let.

Ředitelka školy už celou situaci řešila také s družinářkou. Právě ona údajně měla malého chlapce v době jeho útěku na starost.

Vedení školy rozhodlo, že nechá překontrolovat všechny brány školky. Plánuje také zavést další zabezpečení v podobě automatické brány s pneumatickým zavíráním.

Jak připomíná web Náš region, podobný případ vloni v květnu řešili i čeští policisté. Z jedné pražské školky tehdy odešel dvouletý chlapeček. Strážníci ho poté našli u frekventované křižovatky.

Kůň na dostizích ve středu v Pardubicích vběhl do lidí. Zranil přitom dítě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.