Cyklistu vystrašila srna. Skočila mu do náručí, zraněný skončil v nemocnici

K nevšední nehodě vyjížděli liberečtí policisté v neděli poté, co dostali hlášení o zraněném cyklistovi. Tomu měla jízdu překazit srna, která cyklistovi skočila přímo do náručí. Sama srážku zřejmě nečekala a z místa nehody utekla.

"Kuriózní nehodu viděli turisté, kteří mu poskytli pomoc," uvedli policisté na síti X. Zraněný a šokovaný cyklista si stěžoval na silné bolesti břicha, které utrpěl při pádu přes řídítka. Vrtulník ho proto transportoval do nemocnice.

[chooze:article;value:553228]

​Zranění cyklisté ale nezaměstnali jen policii z Libereckého kraje, ale i záchranáře z Moravskoslezského kraje. Ti během víkendu zasahovali u téměř 30 zraněných cyklistů.

"Série nehod započala již v pátek 7. června odpoledne, kdy mezi čtrnáctou a patnáctou hodinou vyjížděli záchranáři hned k pěti takovým úrazům," uvedl mluvčí Lukáš Humpl. Nejčastěji dostali hlášení z Ostravska, Bruntálska a Opavska.

[chooze:article;value:550134]

​Zranění byli ve věkovém rozpětí od 15 do 84 let. "Podobně různorodá byla rovněž zranění, která utrpěli. Nejčastěji se jednalo o středně závažná poranění hlavy nebo končetiny," dodal Humpl.

Jedno z nejvážnějších zranění utrpěl 62letý cyklista na Bruntálsku. Toho po pádu odvezli do nemocnice s poraněním hlavy a mozku.

Záchranáři upozorňují, že zranění mohou být mnohdy velmi vážná, a proto by cyklisté, jejichž sezóna startuje právě s příchodem léta, měli být opatrní. "Na místě je proto výzva k dodržování základních pravidel bezpečné jízdy na jízdním kole, stejně jako k použití ochranných prostředků, které mohou výrazně zmenšit následky případné nehody," vyjmenovává Humpl.

Cyklista ve Všestudech na Mělnicku nepřežil střet s pracovním strojem (04/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.