D3 se příští týden uzavře. Silničáři musí udělat místo pro odpočívadlo

Dálnice D3 se u Chotýčan v úterý a ve středu uzavře. V uvedeném úseku řidiči neprojedou od 10:45 do 11:45. V místech povede objízdná trasa. Silničáři musí dálnici na hodinu uzavřít kvůli dalším odstřelům skalního masivu, který stojí na místě, kde má vzniknout nové, velkokapacitní odpočívadlo.

To nabídne 80 parkovacích míst pro kamiony, dalších 90 míst pro osobní auta, osm míst pro autobusy a deset bude vyhrazeno i pro karavany a auta s přívěsem. Nové odpočívadlo kromě parkovacích míst nabídne i relaxační zónu včetně dětského hřiště, občerstvení. A samozřejmostí bude i čerpací stanice.

[chooze:article;value:478366]

Stavba vyjde bezmála na půl miliardy korun a první auta by na novém odpočívadle mohla zastavit už v srpnu příštího roku. Odpočívadlo bude součástí dálnice D3, která spojí Prahu s rakouskými hranicemi. V provozu je prozatím 70 kilometrů. Dostavět ještě zbývá dalších sto kilometrů dálnice. Po celé jihočeské části dálnice by se řidiči mohli projet zhruba za tři roky. Ředitelství silnic a dálnic počítá s tím, že firmy celou dálnici z Prahy na rakouské hranice dostaví v roce 2030.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.