Dáda Patrasová má pořádný průšvih. Hrozí jí až tři roky vězení

"Státní zástupce podal v dané věci k Obvodnímu soudu pro Prahu 10 obžalobu na ženu ve věku 67 let pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky podle paragrafu 274 odstavce 1, 2 písmena a) trestního zákoníku, kterého se tato žena měla dopustit dne 23. května 2022 tím, že po předchozím požití alkoholických nápojů řídila osobní automobil a způsobila dvě dopravní nehody," uvedl Houdek.

Za to Patrasové může hrozit půl roku až tři léta za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz řízení. Jedná se o přísnější sazbu, kterou mohou být potrestáni ti odsouzení, kteří při řízení pod vlivem alkoholu způsobí nehodu, někoho zraní či způsobí větší majetkovou škodu.

[chooze:article;value:463055]

​Patrasová pro TV Nova ještě ve středu řekla, že o obžalobě nic neví. Ve čtvrtek byla o něco sdílnější. Napřed uvedla, že se k ničemu nebude vyjadřovat, na další dotaz reportéra TV Nova ohledně nehody pod vlivem alkoholu razantně prohlásila, že "to nebylo pod vlivem alkoholu. Nikdo mi nebral krev, nikdo mi nedával dýchnout". Patrasová tehdy dechovou zkoušku odmítla. Na otázku, zda je připravená se bránit u soudu, odpověděla: "Samozřejmě." Pak ještě doplnila, že se případně vyjádří, až bude vše dokončeno.

Nehoda se stala loni v pondělí 23. května v Praze v Benešovské ulici. "Řidička mercedesu narazila do zaparkovaného auta a betonového zátarasu. Na místě se odmítla podrobit dechové zkoušce. Nehoda se obešla bez zranění," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

[chooze:article;value:463072]

​Na sedadle spolujezdce měl sedět její manžel Felix Slováček. Patrasová letos na konci května uvedla, že příčinou havárie byla nefunkční součástka v motoru, kvůli které se auto stalo neovladatelným.

Patrasová opilá bourala už v prosinci 2018. Tehdy nadýchala 2,5 promile. Odešla se zákazem řízení na rok a půl a pokutou 150 tisíc korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.