Moderní bydlení

Dagmar zlákala sleva na krabičkovou dietu. Přišla o tisíce korun

Dagmar Bohuňkovou zlákala nabídka, které nešlo odolat. Denně pět jídel na dva měsíce za necelých 11 tisíc. Běžně by tolik zaplatila za měsíc krabičkové diety. Přes internet objednávku hned zaplatila. "Byla tam 50% sleva, člověka to hodně nalákalo. Jídlo mi bylo doručované pouze dva týdny, pak už se nikdo neozýval," uvedla paní Bohuňková.

Poškozených mohou být stovky. Nejen z Ústeckého kraje, ale i z Prahy, kam firma krabičky také dovážela. "To bude cca 400 lidí. Máme skupinu, kde je tak 200 lidí s tím, že v tom mají zainteresované i svoje polovičky, tak se to pak nasčítá. Myslím si, že to je cílený podvod," dodala Bohuňková.

[chooze:article;value:576736]

​Majitelem firmy má být Jakub Fedák, který podle zaměstnanců v posledních měsících neplatil účty a z firemní pokladny vybíral desítky tisíc každý den. "Nechodil do práce, neukazoval se, neplatil faktury za dodání zboží, nezvedal telefony. Chvilku předtím, než se to celé zkazilo, vyhlásil 50% slevu, nalákal na to lidi. Přeposílal si peníze, co se vybraly v poslední době," uvedla zaměstnankyně firmy.

Dohledat majitele je téměř nemožné, firma sídlí v soukromém bytě v chomutovském činžáku. Telefon Fedák nezvedá. Provozovatel obchodu má trvalé bydliště v jedné z nejhorších čtvrtí v Chomutově. Nikdo ho tam ale nezná.

Poškození se obrátili na policii a Českou obchodní inspekci, každý den přibývají další trestní oznámení. "Poškození měli přijít o tisíce korun, někteří i o částky nad 20 tisíc. Případy prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu," řekla mluvčí ústecké policie Miroslava Glogovská. Za podvod hrozí pachateli až pětileté vězení.

V hledáčku mají osamělé ženy. Sociální sítě jsou rájem pro sňatkové podvodníky (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.