Dallas, Akta X, Ally McBealová a další. Zemřel herec z oblíbených seriálů

Herec Peter White ve středu zemřel ve svém domě v Los Angeles. Osudným se mu v jeho 86 letech stal melanom. Informaci potvrdila jeho kolegyně Kathleen Nooneová pro web The Hollywood Reporter

Peter White byl hercem mnoha rolí a objevil se v ohromném množství seriálů. Američtí diváci si ho nejvíce pamatují z telenovely All My Children, která se vysílala od roku 1970 až do roku 2013. Upřímnou soustrast mu kolegové ze seriálu vyjádřili na sociální síti X.

Českým televizním divákům je spíše známý ze seriálů Ally McBealová, To je vražda, napsala, Star Trek, Akta X nebo Odložené případy, ve kterých se objevoval vždy v rámci jedné epizody. Větší roli měl ale například v seriálu Dallas, kde se jeho postava vyskytla hned v šesti epizodách. Objevil se také ve snímku Armageddon. 

[chooze:article;value:527258]

​White si dále zahrál například v seriálech The Colbys či Sisters. Výraznou roli měl v divadelní hře a následně ve filmovém snímku The Boys in the Band (v překladu Kluci z party), v jehož ději se objevuje skupina gayů. Divadelní hra měla premiéru v roce 1968 a šlo o přelom, protože do té doby se v Americe gay postavy v divadle příliš neobjevovaly. "Na zahajovací noci nikdo z nás nevěděl, co se stane," vzpomínal podle webu White v rozhovoru z roku 2008. Hra ale měla úspěch a o dva roky později proto vyšel film.

White nikdy nebyl ženatý a neměl žádné děti, což spolu se zmíněnou divadelní hrou umocňovalo spekulace o jeho homosexuální orientaci. On sám to ale nikdy nepotvrdil.

Jen o den dříve než White zemřel také herec Tyler Christopher. Bylo mu pouhých 50 let. Podívejte se na jeho nejznámější role:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.