Dálnice a železnice v rukou soukromých firem. Vláda tak chce urychlit výstavbu

V případě dálnic stát se soukromou výstavbou počítá u chybějících úseků dálnic D35, D3 a D55 a také u části pražského okruhu. "Ten nejbližší projekt, který bychom mohli zahájit, je dálnice D35. Zde jsme připraveni zhruba do dvou let stavbu zahájit," uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Stavbu zbylých úseků, které mají pod křídla dostat soukromé firmy, ŘSD teprve připravuje. Úsek obchvatu hlavního města z Modletic do Běchovic se bude stavět ještě v režii státu. Počítá se, že stavba by mohla začít už příští rok. Další úseky se ale už budou stavět v režii soukromých investic. Tam se začne stavět nejdřív v roce 2027.

V případě železnic vláda se soukromými investory počítá pro modernizaci trati na čtvrtém koridoru mezi Nemanicemi a Ševětínem a modernizaci části trati na pražské letiště mezi Dejvicemi a Veleslavínem. Tam už je prý Správa železnic připravena začít hledat konkrétní firmy. Další tři projekty, tedy dvě vysokorychlostní trasy a modernizace trati Brno – Přerov, se teprve připravují.

[chooze:article;value:513855]

Vláda si to, jak fungují takzvané PPP projekty, tedy propojení veřejného a soukromého sektoru, vyzkoušela na části dálnice D4 mezi Pískem a Příbramí. Celkem 32 kilometrů, které staví soukromá firma, má být podle plánů zprovozněno na konci příštího roku.

"Výhodou je, že firmy to v první fázi postaví za svoje peníze. Samozřejmě se svými prostředky, tedy technikou, lidmi a vším dalším. Když se to postaví a začne se to provozovat, tak stát to začíná postupně splácet a splácí nejenom stavbu včetně úroku, ale i údržbu," vysvětlil dopravní expert Roman Budský.

Po určené době, například v případě dálnice D4 je to 25 let, stát daný úsek i jeho údržbu převezme. Celkem sice zaplatí za služby soukromníka s úroky víc, než by za postavení i udržování úseku dal sám, ale s výstavbou nemusí čekat, až pro ni najde peníze v rozpočtu. Zároveň stát nenese velká rizika například v případě, že se stavba nečekaně prodraží. Podle odhadů si stát na PPP projektu připlatí řádově jednotky až nižší desítky procent.

Podle ministra dopravy Martina Kupky (ODS) vláda podniká kroky pro zrychlení výstavby. Jaké to jsou, se dozvíte v rozhovoru pro TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.