Dálnice D49 může zůstat bez napojení. Silničáři nemají stavební povolení

Trvalo to dlouhé roky, než se dálnice D49 začala stavět. Na celé trase mezi Hulínem a Fryštákem už stojí mosty a je vidět, kudy dálnice povede. Jenže to zatím vypadá, že její rozestavěný úsek bude končit v poli.

Dálnice by měla mít provizorní napojení na silnici, která vede do Zlína. Jenomže v místě stavby se ještě do země ani nekoplo.

Chybí to hlavní: stavební povolení. Dálnice mezi Hulínem a Fryštákem by přitom měla být v provozu už na konci letošního roku. Do hry ale vstoupili aktivisté.

[chooze:article;value:538344]

"Snaží se tu už běžící stavbu blokovat alespoň tím, že komplikují úmyslně její napojení na běžnou stávající síť silnice první třídy. Předpokládáme, že se nicméně vypořádáme i s tímto problémem," uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Skoro se chce říct, že D49 je zakletá. Se stavbou se začalo už v roce 2008. Brzy ji ale stoply chybějící peníze, poté protesty ekologů. Silničáři se museli vypořádat i s chráněným křečkem, který tam žije. Na dálnici přitom čeká celé okolí Zlína, kterému by se ulevilo od provozu. V budoucnu má pokračovat dál směrem ke slovenské hranici.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.