Dálnice se v Česku staví mimořádně pomalu. Problémy dělá hlavně byrokracie

Bývá dobrým zvykem, že každý kilometr dálnice se v Česku pořádně oslavuje. U krajnice obvykle voní klobásy a auta cestářů jsou vyrovnaná jako na přehlídce. 3 700 metrů dlouhý úsek dálnice těsně před Hradcem Králové silničáři budovali tři roky. Předtím osm let stavba stála a za tu dobu zloději ukradli celé úseky svodidel i kanály.

Několik generací už netrpělivě vyhlíží dálnici napříč Pardubickým krajem. Stávající úzká silnice za sebou zanechala desítky mrtvých. "Dálnice je šestkrát bezpečnější než jakákoli jiná silnice nižší třídy," pronesl mluvčí Ústředního automotoklubu ČR Igor Sirota.

[chooze:article;value:517498]

A když je zima, pětatřicítka je i plná výtluků. "Dva disky a dvě proražená kola budou stát sto tisíc. A navíc je celý den v háji," postěžoval si už předloni řidič Pavel Nedvídek, který si na špatné cestě poškodil auto.

Nová dálnice začíná v Opatovicích nad Labem a končí před Zámrskem, v Mohelnici má být až za pět let. Po cestě je přetížené Vysoké Mýto. Zápach z výfuků tam je všudypřítomný. Za pouhých pět minut tamtudy projelo 65 osobních aut a 27 kamionů.

V porovnání s okolními zeměmi se v Česku staví velmi pomalu. Loni se dokončilo jen 21 kilometrů dálnic, což je o polovinu méně než v roce 2021. Za deset let se v Česku postavilo 193 kilometrů dálnic. V Polsku to byly 3 000.

[chooze:article;value:511649]

"Nejobtížnější v Česku bylo vždy zajistit takzvanou papírovou přípravu stavby, tedy územní rozhodnutí, životní prostředí, nebo výkup pozemků. Postavit dálnici je to nejsnazší," vysvětlil mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Východočeská D11 bude u hranic možná za pět let, Poláci už tam jsou. U hranic není ani jihomoravská D52, kde Rakušané už netrpělivě čekají na připojení. "K dnešnímu dni stavíme 179 kilometrů nových dálnic a na 83 kilometrech dálnic vybíráme stavební firmy. Tolik dálnic naráz se v ČR nikdy nestavělo," dodal Rýdl.

V nedohlednu je v Česku také cestování po vysokorychlostních železničních tratích. Mezi Prahou a Brnem by se mělo jezdit 250 kilometrů v hodině nejdřív za deset let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.