Dálnici D1 na Žďársku uzavřela série nehod. Srazilo se tam celkem 20 aut

Oznámení o události na 159. kilometru dálnice D1 u Velké Bíteše přijali policisté ve čtvrtek krátce po půl druhé odpoledne. "Evidujeme dopravní nehodu tří osobních aut a dvou dodávek," řekla policejní mluvčí Dana Čírtková. O 20 minut později však policisté upřesnili, že se srazilo devět osobních aut a jeden náklaďák.

V koloně, která za touto nehodou stála, pak havarovala další auta. Čírtková upřesnila, že se srazilo celkem 13 osobních aut, pět dodávek a dva náklaďáky. Zranili se čtyři lidé. "Transportovali jsme celkem tři osoby do nemocnice v Brně a jednoho člověka do nemocnice v Třebíči," sdělil TN.cz mluvčí záchranářů Petr Janáček.

[chooze:article;value:480492]

 "Podle záběrů z kamer byla v místě mlha," doplnila Čírtková. Ve směru na Brno se policistům podařilo provoz obnovit po páté hodině odpoledne. Kvůli nehodě se tvoří několikakilometrové kolony. Podle webu dopravniinfo.cz má omezení trvat až do 18:00.

O několik desítek minut později se stala nehoda také na 88. kilometru D1 ve směru na Brno. "Srazila se tam čtyři osobní auta. Událost se obešla bez zranění," upřesnila Čírtková. Provoz byl v místě plně obnovený asi 10 minut před třetí hodinou odpoledne.

[chooze:gallery;value:29730]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.