Dálnici D1 v Brně zablokovala tragická nehoda. V dlouhé koloně bourala další auta

[chooze:gallery;value:32979]

"Velké komplikace očekávejte na D1 a přilehlých komunikacích," upozornila policie na sociální síti X. Ty způsobila tragická nehoda v Brně na 193. kilometru dálnice, která je ve směru na Ostravu uzavřena. 

​U nehody zasahují i brněnští hasiči. "Po příjezdu započaty vyprošťovací práce řidiče z dodávky. Po příjezdu ZZS konstatován exitus," informovali na sociální síti X. 

Ráno zasypávali provozní kapaliny sorbentem a dělají protipožární opatření. "Vznik požáru je totiž reálný," řekl TN.cz mluvčí hasičů Štěpán Komosný. Zároveň postavili nehodovou zástěnu.

Za pár desítek minut se za nehodou vytvořila několikakilometrová kolona. "Policisté odklánějí dopravu už na sjezdu Kývalka. Jakmile se podaří uvolnit sjezd Brno-Bohunice, bude možné sjíždět na odklonovou trasu i tam," avizovala policie.

"V koloně za nehodou došlo k dalším dvěma kolizím, které již tak složitou situaci ještě komplikují," doplnili policisté krátce před devátou hodinou. Vyzvali řidiče, aby včas tvořili záchranářskou uličku a nevjížděli do ní. Objízdné trasy jsou přetížené. 

Po deváté hodině odklidili hasiči rychlý jízdní pruh. "PČR pouští osobní automobily z kolony směrem na Brno. Nákladní automobily zůstávají v koloně," uvedl Komosný. "Podařilo se umožnit odjezd řidičům uvízlým za nehodou. Situaci komplikují další nehody. Do kolony dojíždějte opatrně, včas brzděte, používejte výstražná světla. I v protisměru se věnujte řízení. I tam v důsledku nepozornosti a 'čumilství' dochází ke krizovým situacím," doplnili policisté. Oba pruhy se průjezdné od 11 hodiny.

[chooze:article;value:519328]

"Dodávka zezadu najela do přívěsu nákladního vozidla," popsal nehodu Komosný. "Vyprošťovací práce budou pravděpodobně trvat poměrně dlouho," dodal. Odhadem tak místo bude neprůjezdné do asi deseti hodin dopoledne.

"Na místo jsme vyslali tři jednotky. Jednu s lékařem, jednu bez lékaře a inspektora provozu. Řidič dodávky bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem," sdělil TN.cz mluvčí záchranářů Lukáš Dvořáček. Nikdo další po nehodě zraněný není.

Tragická nehoda v jižních Čechách. Po srážce s dodávkou zemřel mladý řidič (8/2023):

  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.