Dálnici D1 zablokovala série nehod. V mlze se srazilo 40 aut

Policisté přijali oznámení o nehodách na D1 na Brněnsku v pátek kolem jedné hodiny odpoledne. "V místě panuje mlha a vzniklo tam několik řetězových nehod," řekl TN.cz policejní mluvčí Petr Vala. 

Hasiči kolem půl třetí odpoledne informovali, že se srazilo celkem 40 aut. "Evidujeme 38 osobních aut a dvě nákladní," sdělili na twitteru.

https://twitter.com/hzsjmk/status/1606289586769891328

Dva lidé se lehce zranili. "Ošetřili jsme dvě ženy a odvezli do Fakultní nemocnice Brno," uvedla pro TN.cz mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Dálnice byla ve směru na Brno u Domašova několik hodin uzavřená. V místě se tvořily mnohakilometrové kolony. Policistům se provoz podařilo obnovit kolem páté hodiny odpoledne. "Buďte na cestách opatrní a dodržujte bezpečnou vzdálenost, její nedodržovaní totiž byla ve většině případů hlavním viníkem nehod," uvedla policie.

[chooze:article;value:476644]

Hasiči dokonce vypravili pro uvízlé cestující evakuační autobus. "Během pár minut pojede kolonou náš evakuační autobus. Lidé dostanou teplé nápoje a můžou se nechat odvést do hotelu D1 na sjedu Ostrovačice," informovali hasiči po třetí hodině na sociálních sítích.

Série nehod přitom uzavřela dálnici D1 ve směru na Brno u Velké Bíteše na Žďársku na několik hodin i ve čtvrtek. Havarovalo celkem 20 aut a zranili se čtyři lidé. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.