Dálnici D11 u Chlumce zablokoval hořící kamion. Tvořily se tam dlouhé kolony

V dlouhé koloně uvízli řidiči, kteří v neděli ráno cestovali po dálnici D11 ve směru na Prahu. Kousek od Chlumce nad Cidlinou na 59. kilometru se stala nehoda. Začal tam totiž hořet kamion.

Podle hasičů se jednalo o vůz naložený nealkoholickými nápoji. "Hořela jeho nákladová část. Požár jsme měli nahlášený v 7:52, v 8:06 jsme už byli na místě a zahájili jsme zásah. Nyní už jen dohašujeme," uvedl po půl desáté mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

[chooze:article;value:560251]

​Hustý dým z hořícího auta byl vidět už z dálky. Kvůli požáru policisté a hasiči nejdříve uzavřeli provoz na dálnici. "Komunikace byla nejdříve celá uzavřená, v současné době je průjezdný levý pruh," sdělila dopoledne mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová.

Okolo půl třetí policie oznámila, že dálnici znovu uzavře na dvě hodiny kvůli odstranění trosek vyhořelého kamionu. To však začalo až krátce před 17. hodinou. "Až teď jsme to uzavřeli. Aktuálně probíhá odtah toho poničeného návěsu," řekla TN.cz policejní mluvčí Kormošová pár minut před pátou hodinou odpoledne.

Policie musela uzavřít oba jízdní pruhy ve směru na Prahu. "Provoz na 59. km dálnice D11 ve směru na Prahu je zcela obnoven. Návěs, na kterém byla odhadnuta škoda na 1 mil. korun, byl odtažen. Dle hasičů bylo vyloučeno cizí zavinění," informovala policie na síti X krátce před půl osmou hodinou večer.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.