Dálnici D2 blokovala nehoda cisterny se sirupem. Narazil do ní další náklaďák

[chooze:gallery;value:33972]

​Provoz na dálnici D2 u Brna ve směru na moravskou metropoli se ve středu dopoledne zastavil. Srazily se tam dva nákladní automobily. "Zasahujeme na devátém kilometru dálnice D2 směr Brno u nehody dvou kamionů. Vyprošťujeme jednoho řidiče," uvedli po jedenácté hodině na sociální síti X jihomoravští hasiči.

"Muže z jednoho z vozidel se nám právě podařilo vyprostit. Jak už jsme uvedli, na místě se srazily dva kamiony, ale podle našich informací byl do nehody zapojen ještě třetí. Cisternové vozidlo, které je jedním ze dvou havarovaných vozů, převáželo sirup," doplnil krátce před polednem mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

[chooze:article;value:530852]

"V péči máme tři pacienty. Jeden s podezřením na těžká zranění, kterého vyprostili hasiči, byl ošetřen a vrtulníkem transportován k další péči do nemocnice. Pak jsme ošetřili ještě další dva pacienty, tam můžeme hovořit o lehkých, maximálně středně těžkých zraněních. I ty jsme po ošetření převezli do zdravotnických zařízení," informovala pak mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová.

Že se do nehody zapojila celkem tři nákladní vozidla, potvrdil také mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. "K nehodě došlo krátce před jedenáctou hodinou. Na místě zasahujeme a řešíme i provoz na odklonových trasách," sdělil dále. Odpoledne pak TN.cz Informoval, že se po 13. hodině podařilo komunikaci částečně zprůjezdnit levým pruhem. "Na zprůjezdnění pravého pruhu pracujeme," dodal. 

Podle aplikace Ředitelství silnic a dálnic na místě dokonce hořelo. Tato informace se ale nepotvrdila. "Požár tam byl sice na začátku hlášený, nicméně k zahoření nakonec nedošlo," vysvětlil Mikoška.

Srážka čtyř kamionů ochromila dálnici D1 na Vysočině, zablokovala ráno dopravu směrem na Prahu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.