Dálnici D5 blokuje požár autobusu. Tvoří se dlouhá kolona

[chooze:gallery;value:34595]

Všechny záchranářské složky vyjížděly v pátek před devátou hodinou dopoledne na desátý kilometr dálnice D5. "Ve směru na Prahu došlo k požáru autobusu, který byl zapřažen na odtahovém voze," sdělila TN.cz policejní mluvčí Michaela Richterová.

Vše se obešlo bez zranění. "Po příjezdu na místo se zadní část autobusu nacházela v plamenech v plném rozsahu. My jsme měli na místě jako první rychlý zásahový automobil a začali jsme hasit vysokotlakým proudem. Po příjezdu cisterny a dalších jednotek jsme zasahovali dvěma proudy a jedním D proudem. V té době byl už autobus zasažen požárem celý," popsala situaci mluvčí hasičů Veronika Švorcová Mocová.

[chooze:article;value:538012]

Proč autobus začal hořet, zatím není jasné. "Z přesně nezjištěných důvodů začal hořet v zadní motorové části," doplnila Richterová. Příčinu a okolnosti budou nyní zjišťovat vyšetřovatelé.

Dálnice byla ve směru na Prahu zcela uzavřená. V místě se tvoří dlouhé kolony. Policistům se povedlo zprůjezdnit levý jízdní pruh asi 20 minut před 10. hodinou. Podle webu dopravniinfo.cz však řidiči musí počítat se zhruba půlhodinovým zdržením.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.