Další drama na Sněžce. Z hory sklouzla česká turistka, pátrali po ní záchranáři

Přesně týden poté, co pád z hory Sněžky stál životy dvou lidí, se na tomto vrcholu Krkonoš odehrála další vypjatá situace. Na takzvané Jubilejní cestě na polské straně hory zůstala uvězněná skupina turistů. Jeden z nich se přitom z hory zřítil.

"Na místo vyrazili záchranáři z Pece pod Sněžkou. Teprve by měli dorazit na místo. Podle prvotních informací uvízla v traverzu skupinka turistů a jeden z nich měl sklouznout dolů," sdělil TN.cz krátce před čtvrtou hodinou odpolední mluvčí Horské služby ČR Marek Fryš s tím, že bližší informace bude mít až poté, co záchranáři zjistí situaci na místě.

[chooze:article;value:539594]

Zprávu o pádu jednoho z turistů potvrdil také mluvčí královéhradecké záchranky Ivo Novák. "Potvrzuji náš zásah u pádu osoby ze Sněžky. Bohužel je tentokrát situace komplikovaná špatným počasím. Není jisté, zda se na místo dostane vrtulník. Zasahujeme pozemními prostředky," řekl TN.cz.

Tentokrát měla záchranná akce ale šťastný konec. "Jednalo se o šestičlennou skupinu českých turistů. Jedna z turistek sklouzla do údolí. Pětici turistů v nepříjemné situaci kolegové transportovali na Slezský dům, jsou v pořádku. Ta jedna turistka, která sklouzla do údolí, je také v pořádku. Paní v doprovodu dalších turistů schází do Karpacze," sdělil Fryš redakci po půl páté odpoledne. 

"Bohužel i přes všechna varování, výstrahy a poučení, byli turisté opět nevhodně vybaveni pro takovouto horskou túru. Navíc si skupina vybrala cestu, která je v zimním období uzavřena," dodal k výpravě Fryš.

Rozsáhlá záchranná operace probíhala na Sněžce i před týdnem. Zapojili se do ní čeští i polští záchranáři:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.