Další fáze války? Rusové změnili taktiku, míří na jiné cíle

Válka na Ukrajině trvá již déle než rok a Rusové stále nejsou ani zdaleka blízko tomu porazit statečně bojující Ukrajince. V poslední době navíc nezískali žádný velký úspěch, a naopak se na protiúder chystá Ukrajina. Plánovaná protiofenziva by měla začít každou chvíli a Rusové se na ni připravují. 

Ruská armáda prý v posledních dnech změnila svůj přístup k útokům na Ukrajinu, informoval zpravodajský server Meduza. Podle poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Mychajla Podoljaka se Rusové začali zaměřovat na civilní struktury.

"Je zcela zřejmé, že došlo k určitému posunu v taktice. Nemůže o tom být pochyb, protože provádějí přímé údery na civilní bytové domy a oblasti obsahující mnoho civilních bytů," sdělil Podoljak ukrajinskému webu RBC. Rusové k tomu podle prezidentova poradce mají hned několik důvodů.

[chooze:article;value:502460]

​Hlavním cílem ruského ministerstva obrany je podle něj snaha donutit ukrajinskou armádu k tomu, aby zahájila svou protiofenzivu dříve, než má v plánu. Vojáci by tak nemuseli být dostatečně připravení. Druhým důvodem je podle Podoljaka fakt, že Rusko doufá, že smrt ukrajinských civilistů přiměje západní země zvýšit tlak na mírová jednání. Posledním důvodem je prý snaha Ruska určit, které oblasti jsou odkryty ukrajinskou protivzdušnou obranou, a tedy zranitelné vůči útokům.

Ruský prezident Vladimir Putin nedávno zažil nepříjemný okamžik, když mu po projevu nikdo nezatleskal. Podívejte se, jak to zvládl:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.