Další hrozivá srážka na svahu. V nemocnici leží máma dvou dětí, viník ujel

Turisticko-sportovní areál Jasná se nachází v Nízkých Tatrách. Lyžař se tam srazil se čtyřčlennou rodinou ve čtvrtek po poledni, a to na jednom z nejfrekventovanějších míst v celém středisku, upozornila TV Markíza.

"Otec a dvě nezletilé děti vyvázli bez zranění, matka po srážce utrpěla vážná poranění," uvedla k incidentu horská služba.

[chooze:article;value:490279]

Na místo neštěstí okamžitě vyrazili nejen horští, ale také letečtí záchranáři. "Po poskytnutí neodkladné zdravotní péče přímo na sjezdovce byla žena naložena na palubu vrtulníku a s podezřením na nitrolební krvácení a poranění krční páteře byla letecky transportována do nemocnice v Banské Bystrici," upřesnila horská služba.​

Mluvčí horského střediska uvedl, že lyžař, který srážku způsobil, je zatím neznámý. Pravděpodobný viník totiž z místa nehody po incidentu ujel. K jeho dopadení by však mohl pomoci očitý svědek.

Pomoc potřebovala i česká lyžařka

​Zásah leteckých záchranářů si vyžádala i nehoda v Bachledově dolině, kde pomoc potřebovala 34letá lyžařka české národnosti. Zranila se po srážce s jiným lyžařem. "Po přeložení na palubu byla ve stabilizovaném stavu s úrazem páteře a podezřením na otřes mozku převezena na centrální příjem popradské nemocnice," přiblížila letecká záchranná služba Air – Transport Europe na sociální síti.

Záchranáři v uplynulých týdnech zaznamenali vysoký nárůst úrazů na lyžařských svazích. Nejtragičtější nehoda se stala minulý pátek ve Velké Rači. Lyžař (19) srazil při sjíždění černé sjezdovky osmiletého chlapce. Ten na následky zranění zemřel.

Matka zesnulého chlapce promluvila o neštěstí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.