Další letadlo muselo přistát, tentokrát kvůli upadlému kusu kapotáže u motoru

Letoun Airbus A330neo společnosti Delta Airlines měl v neděli namířeno do nizozemského Amsterodamu, informovala agentura AP.

Po více než hodině ve vzduchu piloti letadlo otočili a vrátili se. Chyběl kus kapotáže, která kryje nosnou konstrukci spojující křídlo s motorem a zajišťuje lepší aerodynamiku.

Aerolinky návrat zdůvodnily „mechanickým problémem“ a neuvedly, jak se o něm piloti dozvěděli.

Letoun bezpečně přistál a dojel ke gatu, nikdo z 260 cestujících a 13 členů posádky nebyl zraněn. Pro pasažéry vypravila společnost nové letadlo, poškozený stroj vyrobený v roce 2020 čeká kontrola a oprava, do vzduchu se zatím nevrátil.

[chooze:article;value:547518]

​Jde za poslední tři měsíce nejméně o třetí případ, kdy americkému letadlu upadlo kus trupu. Předchozí dva se týkaly Boeingu, nejzávažnější se stal v lednu, kdy stroji společnosti Alaska Airlines upadl za letu panel nahrazující nepoužívané dveře. V půlce března pak technici po přistání letadla v Oregonu zjistili, že chybí kus trupu hned vedle podvozku na spojnici s křídlem.

Nucený návrat nebyl v neděli pro Deltu jediným incidentem v Salt Lake City. Při úklidu jiného letadla po odchodu cestujících našli na palubě nůž. O týden dříve na stejném letišti vykázali podle CNN z letadla pasažéra, který se dovnitř propašoval na ofocenou palubní vstupenku jiného cestujícího a snažil se ukrýt na záchodě. Ve stejné době pak skotská policie zatkla v Edinburghu opilého kapitána letadla před odletem linky Delta Airlines do New Yorku.

Velké problémy společnosti Boeing. Vážné poruchy mělo už několik letadel (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.