Další lidé u Babiše končí. Po prohře se s ním rozchází blízcí kolegové

Vořechovský měl v případě vítězství nahradit na Hradě mluvčího Jiřího Ovčáčka, Bartha kancléře Vratislava Mynáře. Místo toho ale po prohraných volbách spolupráci s Babišem oba ukončili. Informoval o tom Deník N a Blesk.

"Ano, je pravda, že jsme se s hnutím ANO dohodli na ukončení spolupráce ke konci února. Pro nás oba to bylo několik velmi náročných a zajímavých let spojených i s prací na Úřadu vlády," potvrdil deníkům Vořechovský. 

Jedná se tak o třetího člověka, který po volbách, v nichž expremiéra porazil Petr Pavel, ukončil spolupráci s Babišem a hnutím ANO. Ve středu konec potvrdil i marketér Marek Prchal. 

[chooze:article;value:487710]

Bartha avizovala už v lednu, že by mohla po volbách skončit. "Říká se, že po šesti sedmi letech by měl člověk změnit práci, tak uvidíme. Po volbách to možná oba vyhodnotíme," řekla tehdy Deníku N. Prchal zase tvrdí, že jeho konec nesouvisí s prohranými volbami.

Všichni tři s Babišem spolupracovali dlouhodobě. Vořechovský byl i mluvčím Úřadu vlády, kterému Bartha dělala šéfku. Prchal pro Babiše posledních deset let dělal on-line marketing.

"Končí volební tým, protože skončily volby. A ten volební tým jel nejen prezidentské volby, ale předtím i komunální a volby do Senátu. A je jasné, že v současné době tím, že nejsou volby v nejbližších týdnech a měsících, se zredukoval," poznamenal na čtvrtečním brífinku první místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček. "Část týmu se přesunula do Sněmovny, aby nám pomohla," dodal.

[chooze:article;value:487075]

Konec spolupráce podle něj neznamená, že se Prchal, Bartha či Vořechovský nemohou vrátit. "Spolupráce se ukončila ve velmi dobrém. Ti lidé si upřímně potřebovali odpočinout, protože toho bylo hodně," sdělil.

ANO chce napsat Pavlovi dopis

Hnutí ANO v tuto chvíli chystá dopis, ve kterém chce Pavlovi mimo jiné shrnout největší problémy ve společnosti. Na brífinku to oznámila předsedkyně poslaneckého klubu hnutí Alena Schillerová.

[chooze:article;value:487749]

"Chceme upozornit na to, jaké jsme měli návrhy, jak na to bylo reagováno, odmítáno, jaká je komunikace s opozicí ze strany vládní pětikoalice," avizovala. Připomněla, že Pavel několikrát zmínil, že chce spolupracovat i s opozicí.

V dohledné době by se zástupci hnutí ANO chtěli s Pavlem sejít. Zatím ale není jasné, zda se takové jednání uskuteční ještě před inaugurací, nebo až po ní. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.