Další nouzové přistání letadla Trumpova týmu. Na palubě byl J. D. Vance

Senátor Vance cestoval z předvolebního mítinku v Milwaukee domů do Cincinnati. Asi čtyři minuty po startu požádal pilot cestující, aby si zapnuli bezpečnostní pásy s tím, že letadlo se musí okamžitě vrátit na letiště, popsal The New York Times, jehož reportér byl coby člen novinářského doprovodu na palubě.

"Agenti tajné služby na palubě letadla reagovali zmateně a se smíchem a některým cestujícím bylo jasné, že se jedná o mimořádnou událost, až když letadlo přistálo," uvedl list.

[chooze:article;value:568813]

​Příčinou byla porucha těsnění dveří. Po necelé hodině technici závadu opravili a boeing, označovaný jako Trump Force Two, mohl znovu vzlétnout. Jde o druhou závadu letadla Trumpova týmu za poslední týden. Minulý pátek musel nouzově přistát soukromý Trump Force One kvůli nespecifikované závadě a prezidentský kandidát byl nucen pokračovat pronajatým letounem.

V květnu se pak Trumpův boeing srazil s letadlem na ploše floridského letiště. Není jasné, zda byl exprezident v tu chvíli na palubě.

Vanceho kromě novinářů, agentů tajné služby a členů volebního štábu doprovázela podle The Washington Post manželka a německý ovčák Atlas. Národní rada pro bezpečnost dopravy nouzové přistání Vanceho letadla nevyšetřuje, neboť ho nepovažuje za nehodu, doplnil deník.

Vance pronesl svůj první proslov. Chválil Trumpa a odkazoval na svůj původ (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.