Moderní bydlení

Další ostřelování Kyjeva. Ukrajinci měli sestřelit přes 30 dronů

Hromada doutnajících sutin. To zbylo z kasáren ruské armády v Makijivce v Doněcké oblasti po útoku amerických raketometů HIMARS. Podle ukrajinského vedení novoroční nálet nepřežilo asi 400 ruských vojáků. Informaci není možné ověřit, Rusové ale už přiznali značné ztráty.

Nový rok na Ukrajinu klid nepřinesl. V noci na pondělí se opět rozezněly sirény v Kyjevě. Ukrajinská armáda jen v hlavním městě zneškodnila do třetí hodiny ráno ve svém vzdušném prostoru 20 ruských objektů, především dronů. Údajně cílily na klíčovou infrastrukturu v jedné z nejhustěji obydlených kyjevských čtvrtí. Podobné to bylo i v neděli.

[chooze:article;value:481996]

"Děkuji našim vzdušným silám, pilotům a obráncům. Na jejich kontě je 33 dronů. Rusové se bojí a mají důvod se bát. Prohrávají a nepomohou jim drony, rakety ani nic jiného," prohlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Během posledního útoku na ukrajinskou metropoli byl vážně zraněn 19letý mladík. Úřady hlásí další rozsáhlé výpadky elektřiny. Intenzivní ruské ostřelování Kyjeva pokračuje už třetí den po sobě.

"Zrovna jsem s manželem seděla v kuchyni, když nás tlaková vlna odhodila na chodbu. Všechna okna odletěla, celá zeď se pohnula. Přežili jsme jen zázrakem. Ani nevím jak," popsala útok majitelka jednoho ze zasažených domů Alyona Vološčenková. Drony útočily i na jihu Ukrajiny. V Mykolajivské a Dněpropetrovské oblasti jich ukrajinské ozbrojené složky zničily nejméně deset.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.