Další ostuda Čechů v Chorvatsku. Turisté zaparkovali na pláži rovnou u moře

Někteří řidiči si s parkováním opravdu těžkou hlavu nedělají. Aby to navíc neměli na dovolené k moři daleko, jsou schopni nechat auto rovnou na pláži. To je i případ, který se odehrál v obci Grebaštica u Šibeniku, píše portál Folder.hr.

Šofér tam zaparkoval se svým terénním vozem přímo na pláži hned u moře. Fotografie se poté objevila na facebookové stránce s názvem "Dopravní nehody". Podle ní se jednalo o české turisty. Patrná je státní poznávací značka, jejíž formát odpovídá značkám českých aut ze Středočeského kraje.

Dotyční se vůbec nezdráhali udělat si pohodu, roztáhli tedy markýzu a vytáhli židličky a stolek. Na snímku je navíc vidět, že kvůli tomu, aby bylo auto v rovině, šofér zadní kolo podložil obrovským kamenem.

"Představujeme letošní vítěze. To jsou čeští turisté, jejichž parkování není v kompetenci dopravní policie, ale přístavního velitelství," okomentovali snímek provozovatelé stránky.

[chooze:article;value:514611]

Fotka vzbudila ohromný rozruch. "Zdá se, že je vše dovoleno, co není zákonem výslovně zakázáno. U nás to skutečně platí," rozčílil se Kristian. "Nechejte zásahový tým pořádně potrénovat a na celém pobřeží bude klid," myslí si Mario.

Chorvaté jsou na podobné chování turistů hákliví. Není to navíc poprvé, co se čeští turisté takto předvedli. Loni totiž skupina lidí v tmavé Škodě Kodiaq chtěla zaparkovat na oblázkové pláži na poloostrově Pelješac. S vozem tam však zapadli. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Rodina chtěla vyzrát na chorvatskou drahotu. Jak se o to pokusila, zjistíte ve videu (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.