Další problém Zásilkovny. Dluží nám peníze, tvrdí řidiči a svolali protestní akci

[chooze:gallery;value:33221]

Na křižovatce Balabenka, před sídlem společnosti Zásilkovna v Praze 9, se v úterý dopoledne sešli zástupci nespokojených řidičů a dopravců, kteří s přepravní společností spolupracují. Firma jim má dlužit peníze za jejich služby.

Na místo dorazilo několik desítek lidí. "Do dnešního dne není zaplacená ani jedna faktura. My chceme pouze svoje peníze, svoje výplaty, nic víc –⁠ to, co jsme si odpracovali," prohlásil jeden z demonstrujících. Heslem protestu je "Zásilkovno, zaplať," které nespokojení řidiči provolávali.

Redakce TN.cz oslovila také zástupce Zásilkovny. "Protest svolal bývalý provozovatel depa v Liberci pan Moc, jde o jeho nátlakovou akci. Zásilkovna s těmito pracovníky není v žádném pracovněprávním vztahu a žádné peníze jim nedluží. Pokud nedostali své výplaty, musí je požadovat po panu Mocovi. Celou situaci spojenou se zásilkami, které pan Moc na depu neoprávněně zadržuje, řešíme a budeme řešit právní cestou," uvádí mluvčí společnosti Kamil Chalupa.

[chooze:article;value:521262]

Odkazuje tím na další problém, kterému společnost Zásilkovna čelí. Už od konce srpna totiž trvá její spor mezi provozovatelem logistického depa v Bílém Kostele nad Nisou na Liberecku Svatomírem Mocem. Kvůli tomuto sporu měly ve skladech zůstat tisíce, možná desetitisíce zásilek, které se tak nedostaly ke svým právoplatným adresátům. Obě společnosti tvrdí, že hlavním viníkem je druhá strana sporu.

Moc ale svůj podíl na celé akci odmítá. Přiznal sice, že se jí zúčastní, zdůraznil ale, že jde především o akci řidičů a dalších pracovníků, kteří pro Zásilkovnu pracovali. Redakce oslovila také svolavatele akce Jakuba Bělíka. Ten, podobně jako Moc, tvrdí, že obě kauzy spolu nesouvisí. Přiznal ale, že on i další účastníci protestu pracovali právě jako řidiči či brigádníci pro Moce.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.